Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tjänstemännen möter Nytorpseleverna

Protesterna blir allt mer högljudda bland elever och lärare på Nytorp.
Det är oacceptabelt att lägga ner skolans kök vid årsskiftet, menar de.
På tisdag kommer eleverna att få höra tjänstemännens motivering.
- Det blir nog ett ljudligt möte, säger läraren Kenneth Holmgren.

Kenneth Holmgren undervisar i basämnena på Nytorp och är fackligt aktiv i Lärarförbundet.

Han har svårt att förstå det som nu händer.

- När våra elever slutar skolan går de direkt till ett jobb, i vilken annan utbildning gör man det? Det känns som vare sig tjänstemännen och politikerna fattar vad de sysslar med, säger han.

Det som gör honom upprörd är att skolans rektor fått i uppdrag att utvärdera vad det skulle innebära att lägga ner skolans kök redan vid årsskiftet. Detta eftersom kommunstyrelsen redan tagit det beslutet.

- Först beslutar de att lägga ner för att spara 400 000 kronor, sedan ska rektorn utreda konsekvenserna av detta. Jag får det inte att gå ihop, borde inte alla parter få komma till tals innan det är dags att gå till ett beslut, undrar Kenneth Holmgren.

Från fackligt håll är de rustade för strid, Kenneth Holmgren menar att en skola inte kan läggas ner från den ena dagen till den andra. Eleverna är dessutom garanterade att få gå färdigt utbildningen på Nytorp.

På tisdag kommer några av de kommunala tjänstemännen att besöka skolan för att förklara varför man valt att göra som man gör.

- Eleverna är både ledsna och förbannade, jag tror att tjänstemännen kommer att få det rätt hett om öronen. Redan nu har de börjat bombardera alla inblandade med mejl, säger Kenneth Holmgren.