Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tivoliägare tar över i Folkparken

/
  • Fredrik Back och Curt-Olof Wennberg.
  • Fredrik Back driver Björkmans tivoli och har en lång relation till Folkparken i Ljusdal.

Förändringens vindar blåser i Folkparken. Nu tar tivoliägaren Fredrik Back från Arboga över som ny arrendator, vilket innebär drift av caféverksamheten och minigolfbanorna.
– Jag har alltid trivts i parken och varit här varje sommar, säger han.

Annons

Som ägare till Björkmans tivoli innebär jobbet mycket resande, och Ljusdalstrakten har alltid varit något speciellt för Fredrik Back. Redan som barn var han här varje sommar med sina föräldrar och traditionen håller i sig.

– Jag har haft en relation till Folkparken hela mitt liv, det känns som att komma hem, säger han.

Arrendatorsrollen innebär att han kommer att driva caféet i glasverandan och ruljansen av minigolfbanorna, som kommer att hålla öppet under hela sommaren. I augusti planerar Fredrik Back för en familjefest i parken, men redan innan kan det dyka upp en del nyheter.

– Ett hopptält för barnen vill vi ha och tanken är även att vi ska ha någon karusell. Vi vill höja kvaliteten på hela parken, det är på väg uppåt för Folkparken igen, säger han.

Det håller Curt-Olof Wennberg med om. Han kallas både parkpappa och folkparksentusiast och har ett mångårigt engagemang i parken bakom sig. Nu håller han bland annat i bokningen av den nyligen uppfräschade restaurangdelen.

– Äntligen! Jag har strävat efter den här lösningen och vi har pratat länge om den här överenskommelsen, säger han.

Båda är noggranna med att poängtera att de inte vill konkurrera med grannarna på hembygdsgården, snarare komplettera verksamheten. Förhoppningen är att parken ska blomma upp som i forna dagar, med både mindre och större spelningar och evenemang.

– Någon större spelning per sommar kan det bli, sedan vill vi även hålla midsommar levande. Det är viktigt, säger Curt-Olof Wennberg.

Annons