Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tips från en pensionär på några tänkbara besparingar i Ljusdal

Artikel 28 av 57
Genomfarten i Ljusdal
Visa alla artiklar

Anders Persson har några förslag på hur man kanske skulle kunna få ekonomin att gå ihop i Ljusdals kommun.

Annons

Några bra sätt att spara pengar inom kommunen är att bl a att tokhöja arvodena för "toppolitikerna", anställa mer chefer, lägga ner fungerande äldreboenden. Vi skall ju jobba till 75 år, och då kan det räcka med färre boenden.

Lägg ner fastighetsavdelningen och låt Ljusdals energi sköta fastighetsförvaltningen, de har ju bra erfarenhet av fastighetsinköp, och förvaltning av dessa. Kan vi dessutom lägga ner ett antal skolor, och packa in 100 elever per klass, spar vi både lärarlöner och lokalkostnader.

Även att riva fungerande industrilokaler, kontor, affärer mm för att göra en ny genomfart, som redan nu av den tunga trafiken används ändå. Det kan ju råka försvinna ett fyrtiotal jobb, men det är det säkert värt. Vi har ju matematiska experter som har räknat på detta.

Med miljöpartiets förslag till nya bränsleskatter kan ju de som mister arbetena starta cykeltaxi med skattesubventionerade trehjuliga elcyklar i stället. För all annan trafik kommer nog att bli för kostsam , och vad skall vi med en ny genomfart till, då bilåkandet skall minska till noll. Eller skall den nya genomfarten byggas för höghastighetståg?

På detta sätt får vi säkert några kronor över till att köpa lim och klisterlappar att laga tältet på Älvvallen också.

Detta var bara några genomtänkta förslag från en pensionär.

Anders Persson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons