Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tips för blivande företagare

Vägvisning mot eget företagande.

Det finns många blindskär att kryssa förbi när man vill starta eget företag. Ett 50-tal intresserade kom för att få vägledning, när sex myndigheter bjöd in till informationsdag i Hudiksvall, på onsdagen.

Fredrik Wennerberg från Bergsjö har haft tankar och idéer en tid, och kom till kulturhuset Glada Hudik för att få råd och tips.

– Jag vill veta hur jag på bästa sätt kan starta, för att slippa göra misstag. Jag har frågor om till exempel skatter och bokföring, och hur jag ska gå tillväga för att starta företaget. Hittills tycker jag att jag har fått bra information, sade Fredrik Wennerberg.

Bakom temadagen låg Försäkringskssan, Tillväxtverket, Skatteverket, Tullverket, Arbetsförmedlingen och Bolagsverket.

– Alla myndigheter presenterar det elementära som man behöver veta, för att man ska våga ta steget och starta ett företag, förklarade Louise Edström från Skatteverket.

Skattefrågor står högt på listan över frågor som blivande företagare har, när man först har bestämt sig för vilken företagsform man vill arbeta i.

Andra viktiga delar benades ut av Försäkringskassan. Hur ser försäkringsskyddet ut, och hur betalar man in sin avgift?

– Man kommer aldrig undan socialförsäkringsavgiften. Att det sedan kan vara svårt att vara sjuk, och tvingas vara borta från sitt företag, är illa nog, konstaterade Försäkringskassans Helene Svedberg.