Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tio jobb kan försvinna hos Byggfakta

Ett tiotal tjänster kan komma att försvinna hos Byggfakta i Ljusdal när företaget och Sverige Bygger i Hudiksvall delvis samordnar sina organisationer. Företagen finns i samma koncern sedan moderbolaget Docu group för en knapp månad sedan köpte hudikföretaget..

I samband med förvärvet av Sverige bygger, som beskrevs som ett sätt att säkerställa lönsamheten genom att förena två starka varumärken, deklarerades att vissa rationaliseringar och samordningar skulle genomföras men att båda dotterbolagen ska fortsätta att vara självständiga enheter på marknaden.

På onsdagen inleddes förhandlingar med facket Unionen om en förändrad organisation för de två dotterbolagen, vilket kan innebära att sammanlag ett tiotal tjänster kan komma att försvinna i Ljusdal.

– Det kan bli så många tjänster som berörs, men vi är mitt uppe i förhandlingar och därför är det svårt att redan nu säga hur omfattande nedskärningarna blir, säger Stefan Lindqvist, vd för Docu group Sweden.

Flera alternativ diskuteras.

– Vi ska försöka att göra samordningen så smidig som möjligt, säger han.

Enligt uppgifter till helahalsingland,se gäller förhandlingarna tjänster inom företagens undersökningsavdelningar, det vill säga den personal som bevakar byggmarknaden och söker lämpliga objekt för företagens kunder.

Ann Fredriksson, lokal ordförande för Unionen i Ljusdal, säger att man från fackets sida har förståelse för att företaget genomför en organisationsöversyn när Byggfakta och Sverige bygger hamnar inom samma koncern.

Förhandlingarna på onsdagen gällde enbart översynen av organisationen och tjänster i Ljusdal. I Hudiksvall kommer organisationsförändringarna att avgöras via centrala förhandlingar.