Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tio år med Helge firades

För tio år sedan, när Bobygda skola var alldeles ny, kom älgen Helge dit i ett paket. På måndagen firade han tio år, med tårta, sång och lek.

Älgen Helge är ett gosedjur som under åren har hälsat på hemma hos alla barnen. Var och en får ta med honom hem med jämna mellanrum, och när han återvänder till skolan ska den elev som har haft det senaste lånet berätta om vad de har gjort under tiden.

En dagbok följer med Helge – det har förresten blivit flera stycken under årens lopp – och där kan man följa hans liv så här långt. Han har med andra ord lärt barnen att skriva, läsa och berätta, och nu senast har han lärt dem att bli partyfixare. Lekar, fika, pynt och inbjudningskort stod på beställningen, och så blev det.

Det är förskolebarnen och barnen i klasserna ett och två som tar hand om Helge. Den första årskullen går på gymnasiet nu. Själv har Helge åldrats med värdighet, och om än lite ärrad och lagad ser han ut att kunna hålla länge än som klassälg i Bobygda skola.