Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tingshusbacken kan prövas igen

Kommunen måste förklara sig hos Mark- och miljööverdomstolen, innan det kan bli aktuellt att få frågan om Kraftkällans verksamhet på Tingshusbacken prövad igen.

Annons

Det är grannar som har klagat på Kraftkällans verksamhet i området, men kommunen har tolkat detaljplanen som så att en viss näringsverksamhet kan vara tillåten. Frågan har varit uppe i byggnadsnämnden, i länsstyrelsen och i mark- och miljödomstolen, som gav de klagande grannarna rätt.

Kommunen anser att domen är felaktig, och har begärt prövningstillstånd i Mark- och miljööverdomstolen, som nu vill veta varför kommunen anser sig ha rätt att överklaga över huvud taget. I svaret hänvisar byggnadsnämnden till att man har gett byggnadstillstånd, och om tillståndet upphävs av en överinstans är man en part i målet och har därmed rätt att överklaga.