Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Timo tar time-out

Bandymålvakten Timo Oksanen vara bara en läkarkoll från kontrakt med Vänersborg.
Men där satte ljumsken stopp – igen.
– Det är jag glad för i dag, nu tar jag en time-out på minst tre månader.

Skadeländet fortsätter för det finska burlejonet Timo Oksanen.

Efter ett års skadeproblem kände Timo Oksanen sig tillräckligt bra för att tro på en snar comeback – och intresserade klubbar fanns.

– Det var ju smickrande, säger Oksanen, som var mycket nära skriva kontrakt med Vänersborg.

– Men undersökningen visade att ljumsken inte alls var i något bra skick. Och tack och lov att det kom fram. Om jag skrivit på med en skada hade jag aldrig förlåtit mig för att ha ställt till det för den nya klubben.

Men Oksanen låter sig inte knäckas av den nya motgången, han ser det snarare som en nyttig tankeställare.

– Det går inte att stressa sig själv för hårt för att komma tillbaka på isen. Nu tar jag en time-out så länge ljumsken krånglar, och hoppas att det inte blir längre än tre-fyra månader, säger 33-åringen som sedan nio år tilbaka bor i Bollnäs

Om allt går väl, blir det ett nytt comeback-försök till hösten?

– Jag hoppas ju det ska vara möjligt. Jag får väl se vad det finns för behov hos klubbarna då.

Kan Bollnäs vara ett alternativ?

– Alltså, jag har väldigt varma relationer med Giffarna. Varje vecka har jag kontakt med någon i klubben, och de har också sagt att jag får träna med laget när jag vill och känner mig redo. Det är en sorts trygghet som jag är oerhört tacksam över, säger Timo, som efter nio år i Bollnäs trivs väldigt bra. En känsla han delar med resten av familjen.