Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tillman satte färg …– Kihlström vann

Redan efter försöket blev Jennifer Tillman historisk.
Men det var en annan Bollnäskusk som fick fira mest.
– Det känns fantastiskt, helt underbart, säger Örjan Kihlström till TV4 efter karriärens andra seger i Elitloppet.

Som tredje kvinna i Elitloppets historia satte Jennifer Tillman från Bollnäs ett rejält avtryck. Tillsammans med Royal Fighter vann hon sitt försök, och i finalen så klättrade ekipaget i rygg på segrande Magic Tonight och Örjan Kihlström.

Men luckan kom aldrig och Jennifer fick nöja sig med en fjärdeplats.

– Det blev ju fel, jag hade tussarna kvar i mål, jag hade gärna kört om loppet. Hade luckan kommit hade jag aldrig torskat, säger hon efter karriärens bästa dag, som alltså grumlades lite av fjärdeplatsen.

– Jag är besviken, men nöjd med hästen. Vi chansade och valde ryggar för det vore inte snällt mot hästen att gå i dödens.

Det stora segerjublet fick i stället Örjan Kihlström fira av som knep ledningen direkt och sedan höll hela vägen i mål före jagande Mosaique Face och en tapper Nuncio.

– Jag har ju bara vunnit en gång förut så det här var kul. Det kändes som om jag satt på leken men ville inte släppa fram Royal Fighter. Men jag höll nästan i för mycket så jag hade svårt att få fart på honom på upploppet, säger Örjan Kihlström, som nu tog karriärens andra seger i Elitloppet, den första kom 2003 med From Above.

– Det känns nästan som första gången eftersom det var så länge sedan. Att få vara här känns helt otroligt. Jag trodde ärligt talat inte att jag skulle komma till ledningen i finalen.

Men att stå i vinnarcirkeln på ett Elitlopp är ingenting man kan göra för många gånger...

– Det känns fantastiskt att stå här nere nu. Man satt ju på publikplats som liten och är ju uppväxt ett stenkast härifrån, säger han.

Så här säger han om hästens prestation:

– Magic Tonight har en bra förmåga att hålla farten även när han är trött, han är duktig och det var nog lite mitt fel att det blev som det blev eftersom jag inte vill köra undan då jag hade Royal Fighter i rygg.

Jennifer Tillmans dag var ändå i det närmaste fulländad redan efter försöket där hon och Royal Fighter överraskade på många, både experter och spelare.

Och Jennifers ord efter det loppet summerar nog hennes känslor efter den här dagen:

"Jag lever i en dröm, är inte det här himlen så säg".