Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tillbaka till medeltiden i Skog

Ett av de mesta dragplåstren var gycklarföreställningen av Narrarna, när Skogs medeltidsdag arrangerades för 13:e gången på lördagen.

Solen sken över både medeltidsklädda och moderna besökare på Skogs medeltidsdag. Med både jonglering, fakirkonster och en uppskattad humor samlade kringresande gycklargruppen Narrarna publiken omkring sig på gräsplanen invid kyrkan.

11-årige John Engblom från Holmsveden fick prova på gycklarnas redskap efter föreställningen, tillsammans med sin tvillingbror och några andra nyfikna barn. Han tyckte att det gick bra att balansera med käglan, men ser inte sin framtid som gycklare.

Djur som hästar, höns och en get fanns att titta på för barnen. En del provade på bågskytte och för de lite större fanns yxkastning. De vuxna lockades kanske mer av de försäljningsstånd som stod uppställda här och var.

För Söderalabon Annika Sahlin, som sålde bland annat grönsaker och marmelad, var det första gången på just medeltidsmarknaden.

– På andra marknader är det mer kommers, här umgås man mer och det är lite mer fest, säger hon.