Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tillbaka till medeltiden

Eleverna tog sig tillbaka till medeltiden med hjälp av dans, sång och instrument.

– Vi har lärt oss vad man åt på medeltiden och vad man gjorde. Man åt mest salt kött och drack öl, till och med barnen fick dricka öl, berättar Anton Sölveskog.

Han och hans klasskamrater i årskurs 4 på Håsta skola har under sex veckor fokuserat på medeltiden. Tillsammans med Kulturskolan har lärarna och eleverna tittat på hur man levde på medeltiden. Och för att lära sig ännu bättre har de tagit hjälp av sång, danser, dräkter och instrument.

– Det har varit spännande och i dag ska vi sjunga några av låtarna, säger Carl Norin.

På onsdagen besökte eleverna Hälsinglands museum för att ta del av utställningen om Haaken Gulleson, mästaren från Fläcka, och visa upp de danser och sånger som de har lärt sig.

– Vi har använts oss av musik, dans och berättelser för att förstärka inlärningen. Det märks att det skapar ett engagemang hos eleverna när de får vara kreativa, säger Jan-Ove Karlsson, musiklärare.