Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tillbaka på vinnarspåret

Efter 0–0 mot Ljusne i förra omgången, tog sig Iggesund direkt tillbaka till vinnarspåret.
4–0-segern borta mot Vismarå satt ändå en bit in.
– Vi gjorde en dålig första halvlek, säger Iggesundstränare Jonas Höglund.

Varken Vismarå eller Iggesund bjöd på särskilt många målchanser i första halvlek.

Det var ändå bortalaget som var närmast med ett par farligheter framåt, medan Vismarå mest fick rikta in sig på försvarsspel.

Det såg ut att hålla sig mållöst till halvtidsvilan. Då stack Iggesunds Niclas Lindström upp snabbt längs vänsterkanten. Med bollen nästan vid kortlinjen drog han på ett skott som letade sig in i nätmaskorna.

– Det var viktigt att vi fick 1–0 där för vi gör en dålig första halvlek. Samtidigt har vi bra kontroll på spelet. Vismarå krigade och kämpade men det hade inte mycket framåt, säger Jonas Höglund.

Desto mer framåt skulle Iggesund ha i andra halvlek.

Redan efter fyra minuter gick lagkaptenen Erik Sundman ner i offensivt straffområde och domaren Håkan Lindqvist tvekade inte när han pekade på straffpunkten.

Daniel Wester krutade upp 2–0 i krysset från straffpunkten.

Tjugo minuter senare kom nästa kalldusch för hemmalaget. Rött kort och två mål i baken inom loppet av två minuter avgjorde matchen.

– Andra halvlek är helt okej från vår sida, säger Jonas Höglund som var extra nöjd med att han kunde byta in alla spelare på bänken utom reservmålvakten.

– Vi har en fantastisk bredd som kan bli viktig framöver. Det var skönt att kunna lufta så många spelare eftersom vi spelar ny match igen redan på lördag, säger han.

Då möter Iggesund Edsbyn på hemmaplan.

Vismarå är inne i en tung period. Två raka matcher utan mål framåt och förkrossande 13 insläppta mål. I nästa omgång ställs laget mot Norrala i ett rent nykomlingsmöte.