Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Till slut fick Söderhamn jubla över en seger

En smakstart och ett drömavslut på matchen.
Söderhamn kan verkligen fira in Valborg och första maj på bästa sätt.
2–1-segern borta mot Valbo på Gavlevallens perfekta konstgräs var hur skön som helst.

– Jo, vi fick jubla ordentligt där på slutet. Vi hade några bra chanser precis innan vi avgjorde, sa tränaren Dennis Olsson.

Tre minuter återstod på klockan när Nermin Celjo avslutade ett snyggt anfall och gav Söderhamn segern. Han drog till och bollen satt säkert bakom hemmamålvakten och det blev ett kramkalas deluxe i ena hörnet.

Söderhamn fick också en smakstart när Johan Edberg i den nionde minuten snyggt serverade Simon Fäger som inte hade några större problem med att sätta bollen i nät.

– Första halvtimmen spelade vi som jag vill att vi ska göra. Den överlägset bästa matchen hittills den här säsongen. Underlaget gjorde sitt till också och det var enklare att rulla bollen. Jag är jäkligt nöjd även om det satt långt inne och vi kunde ha avgjort tidigare, sa Olsson.

Till och med Valbos tränare Henrik Isaksson höll med om att gästerna fick dominera och briljera i starten.

– Dom inledde jäkligt bra och vi fick inte stopp på dom och kom inte åt kortpassningsspelet. Men det blev bättre och det är klart att det var surt att förlora så sent. Vi var värd någonting bättre, sa VFF-tränaren.

Söderhamn flyttade bollen bra och såg till att det fanns passningsvägar framför allt i närheten av Valbos straffområde. Men då och då blev det lite för mycket finlir och hemmalaget åts sig in i matchen. Halvlekens sista tredjedel gick i Valbos favör och det var nära en kvittering minuten kvar med en nick alldeles över ribban.

Andra halvleken var också Valbos till stora delar. Söderhamn hade svårt att få till något konstruktivt anfallsspel och kvitteringen kom också fullt rättvist i 69:e minuten.

Fredrik Rosén och Robin Olofsson byttes in med knappt tjugo minuter kvar och kanske var det vad som behövdes för att Söderhamn skulle lyfta spelet. Niklas Holm var nära ett mål i den 82:a minuten men bollen smet alldeles utanför. Det blev ändå inledningen på Söderhamns mycket fina avslutning som även gav ett segermål med bara tre minuter kvar.

– Sju poäng så här långt är jag nöjd med, avslutade SFF-tränaren.

Bra i Söderhamn var kvicke Johan Edberg och Niklas Holm. Plus också till målskyttarna Nermin Celjo och Simon Fäger.