Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Till salu: Christer Petterssons skor

En Bollnäsbo har valt att sälja Christer Petterssons begagnade skor på en auktionssajt på internet.

- Det är många som hör av sig och vill veta mer om skorna, säger mannen.

Det var i början av 2000-talet som Gert Fylking gjorde en dokumentär för TV3 om Christer Pettersson, mannen som anklagats vara Olof Palmes mördare. Inspelningen skedde delvis i Bollnäs. Tillsammans med ett tv-team gick Christer Pettersson in i en skobutik i centrum.

- Min fru betjänade Christer Pettersson och när han köpte nya skor lämnade han kvar de gamla. Frugan undrade vad hon skulle göra med de begagnade. Han svarade att hon kunde göra som helst med dem, även behålla dem, säger mannen.

Sedan dess har Christer Petterssons begagnade skor legat i en platspåse på vinden hos Bollnäsfamiljen.

- Vi tyckte det var kul att spara dem eftersom det var efter en känd människa. Skorna är välvårdade, Christer verkar ha varit rädd om sina skor.

Men när en kompis till Bollnäsbon bjöd honom 40 000 kronor för skorna tänkte han i alla fall testa att sälja dem. Nu finns skorna på auktionssajten Tradera.

- Jag tittade på några utländska auktionssajter och där fanns rakknivar från kändisar och Charlie Chaplins käpp ute till försäljning. Så vi testar i alla fall nu.

Många har hört av sig till honom och en vanlig fråga är hur stora skorna är.

- Jag har absolut inte provat dem och är inte intresserad att göra det heller. Men jag gissar att det är 43-44.

Sluttiden på auktionen är satt till den 30 september och just nu är det högsta budet 2 500 kronor.