Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tiggeri-förslag från SD hånades av M – nu vänder partiledningen

I oktober ska tiggeriet i Sverige tas upp på moderaternas riksstämma. De närmar sig SD:s åsikter i frågan, menar Eva Andersson (SD) Nordanstig.

Moderaternas ordförande i Nordanstig beskyllde min partikamrat för att vara rasistisk och fördomsfull när hon i vintras i fullmäktige läste upp SD:s förslag om att förbjuda tiggeriet i kommunen. I dag, 5 september, toppar Lunch-ekot i Sveriges Radio med nyheten att Moderaternas rättspolitiske talesperson Tomas Tobé vill införa nationellt förbud mot tiggeri i Sverige.

Det var 6 februari i år som Solveig Wiberg läste upp SD-förslaget i Nordanstigs fullmäktige. Hon hänvisade till undersökningar som polisen gjort.

M-ordförande Tor Tolander från Hassela ville få förslaget ogiltigförklarat på direkten och menade i ett senare inlägg på insändarplats att SD-förslaget var en ursäkt för att kidnappa talarstolen och framföra ett rasistiskt, fördomsfullt och svepande brandtal som utmålar alla fattiga av utländsk härkomst som tjuvar och barnmisshandlare.

I oktober ska tiggeriet i Sverige tas upp på moderaternas riksstämma. De närmar sig SD:s åsikter i frågan. Det verkar som att moderaterna på riksnivå inte bryr sig om vad Tor Tolander tycker. Vellinge kommun beslutade nyligen med hjälp av SD, moderaterna och liberalerna att införa tiggeriförbud på offentliga platser i kommunen. Tio för och tre emot. Sossarna och Miljöpartiet ville ha kvar tiggarna i Vellinge.

Eva Andersson (SD)

ledamot i Nordanstigs kommunstyrelse

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel