Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tiger Bell hade förtjänat bättre

Med väskan full av klassiska punkackord gjorde tjejerna i Tiger Bell sitt bästa för att höja temperaturen i Kulturhusets Peter Stormaresal. Och med tanke på Bollnäsborna svala mottagande får man säga att de lyckades riktigt bra.

Tiger Bell är just nu på turné landet runt. Efter att deras debutalbum, Don´t wanna hear about your band, gavs ut i höstas har det varit full fart. Dels en Europaturné och så nominerade både till P3 Guld-galan i kategorin Årets Rock/Metal och till Manifestgalan i kategorin Punk.

Man kan verkligen tycka att de hade förtjänat bättre än den handfull (15-20 stycken) åskådare som på tisdagskvällen orkat släpa sig i väg till Bollnäs Kulturhus. Särskilt med tanke på att det var fri entré för studerande.

– Man undrar ju var sextonåringarna som går omkring och säger att det inte finns något att göra i Bollnäs egentligen var, säger arrangören Pelle Larsson som dock inte vill ge upp hoppet när det gäller punkevenemang i Kulturhuset.

– I helgen var det succé med Asta Kask och Planet Trash, konstaterar han. Och nästa år tänker jag försöka med Tiger Bell igen också. Förr eller senare kommer nog publiken.

Och hur lät de då? Jo, Tiger Bells poppiga treminuterspunk funkar bra och borde kunna nå lite fler än bara de mest inbitna punkare. Musikaliskt krånglar de inte till det så mycket utan håller de sig någonstans mitt emellan The Hellacopters och mainstream radiopop. Lite som The Ramones en gång lät, snabbt, fräckt och med rena rama allsångsrefrängerna (om det nu funnits någon publik förstås).

Det är drygt fyra år sedan trion Lisa Löfgren, Lovisa Thurfjell och Lotta Wennström flyttade från Luleå till Stockholm för att studera och samtidigt satsa på musiken. I Stockholm träffade de Canan Roséns och de fyra började repa. De insåg snabbt att de var inne på samma typ av musik och sedan har det fortsatt.

Synd bara att inte Bollnäspubliken insett vad Tiger Bell är. Men de som var där hade det trevligt och lyckades till och med få bandet att göra några extranummer.

Så till alla er där ute i Bollnäsnattens mörker, ni som inte var på Kulturhuset. Ni missade en riktigt bra konsert!