Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Martin cyklar 45 mil för hjärtforskningen

/
  • Martin Stolpe, 23 år, cyklar från Stockholm till Sundsvall via Tierp för att samla in pengar till hjärtforskningen.

Martin Stolpes släktingar drabbades av hjärtproblem. I onsdags började han cykla mellan Stockholm och Sundsvall via Tierp för att samla in pengar till forskningen.

Annons

I onsdags morse började Martin Stolpes resa från södra Stockholm till hans mammas villa i Sundsvall. Omkring sju timmar från starten beräknade han att han först skulle nå Tierp och sedan Söderfors, där ett företag låter honom låna en stuga över natten.

– Min morfar fick en hjärtattack och min mormor en stroke. Det är orättvist när människor får sjukdomar som de inte kan rå för. Det kan hända vem som helst, någon du har kär. Jag känner mig bortskämd för att jag kunnat vara aktiv, spela fotboll och cykla mycket i mitt liv.

Därför bestämde sig webbdesignern Martin Stolpe, 23 år, för att samla in pengar till Hjärt-Lungfonden via sin hemsida trampaforlivet.martinstolpe.com.

Han räknar med att cykla 45 mil under tre dagar. Under onsdagen sover han i Söderfors, på torsdag i Hudiksvall och på fredag hoppas han vara framme hos sin mamma i Sundsvall.

– I Stockholm cyklar jag mest med mountainbike i skogen så jag fick låna min pappas landsvägscykel. Efter det här blir det till att åka till solen i Spanien med några vänner, säger han.

Mer läsning

Annons