Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tidningstryckeriet i Hudiksvall ska stängas

Tryckeriet i Hudiksvall kommer att läggas ner. – Det är en epok som går i graven, säger Göran Skoog som arbetar i tryckeriet.

Annons

Mittmedias styrelse har beslutat att lägga ner tidningstryckeriet i Hudiksvall från och med hösten 2015. Tio tjänster är berörda och förhandlingarna inleds i slutet av veckan.

– Jag tror att det mest troliga är att vi alla får gå, säger tryckerichefen Dennis Eriksson.

I dag trycks Hälsinglands alla dagstidningar och fyra gratistidningar i Hudiksvall. Dessa kommer nu att tryckas i ett annat av Mittmedias tryckerier. I dagsläget har företaget sex tidningstryckerier, från Örnsköldsvik i norr till Falun i söder.

Tryckeripersonalen i Hudiksvall har länge vetat om att Mittmedia har utrett hur många tryckerier man ska ha i Mittmedia.

– Det har hängt över oss i många år. Det är som om att man har levt i en bubbla, det är många av oss som inte har mått så bra de senaste månaderna, säger Dennis Eriksson.

Och på tisdagen kom alltså beskedet. På ett möte informerades personalen att tryckeriet läggs ner i oktober i höst.

– Målet är att vi tills dess trycker lika bra tidningar som vi gjort hittills. Vi ska gå ner med flaggan i topp, säger Dennis Eriksson.