Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tidigt mål gav Mohed segern

Alice Lundberg blev Moheds enda målskytt – men det räckte ändå till tre poäng borta mot Stensätra.
– En kämpainsats, men vi vinner rättvist, säger tränaren Tomas Larsson.

Det fortsätter att gå bra för Mohed i säsongsinledningen. Den tredje segern av fyra möjliga kom i bortamötet med Sandvikenslaget Stensätra.

– Det var ställningskrig hela matchen. Det satt verkligen hårt åt, men vi vinner rättvist, säger Larsson.

Det var Mohed som blixtrade till direkt från start och segermålet gjorde Alice Lundberg redan efter två minuters spel. Julia Wahlund drev upp bollen på kanten och hittade in med en passning till målskytten som sköt bollen direkt i nät.

Mohed fortsatte med samma frenesi som man inlett med och bara minuten efter var 2–0 inte långt borta efter återigen ett inlägg från kanten. Men Stensätras målvakt kom ut perfekt och räddade närskottet.

Mohed saknade några spelare och det var genom ett effektivt försvarsspel som segern grundlades. Och tränare Larsson var förstås nöjd med att laget lyckades hålla nollan för andra gången under säsongen.

– Vi har ännu inte släppt in något spelmål, bara två på straffar, och det är väldigt bra naturligtvis, säger han.

Mot slutet skapade hemmalaget mer tryck mot Moheds mål, främst genom hörnor och långbollar upp mot sina anfallare.

– Men några klara målchanser var det inte och rent chansmässigt vinner vi också. Det var inget skönspel, men en otrolig kämpainsats. Det var många som tog ut sig rejält, säger Tomas Larsson.

Genom segern parkerar Mohed på andraplats i division 2 södra Norrland, två poäng efter fullpoängaren Hille.