Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tidigare HuFF-spelaren förstärker Delsbo: "Länge sen vi fick in en sådan här spelare"

Han lämnade Hudiksvalls FF för att studera i Örebro.
Inom kort är Lucas Dullaghan tillbaka inom hälsingefotbollen – då med Delsbo IF i division 4.
– En jätteförstärkning för oss, säger Robert Backman.

Lucas Dullaghan har de senaste säsongerna spelat med Hudiksvalls FF i division 2. Men inför det här året lämnade han klubben för att studera kriminologi i Örebro.

– Jag tänkte väl först spela med något lag i Örebro, men det blev inte så, säger Lucas Dullaghan.

Men ett helt sabbatsår från fotbollen blir det inte. Inom kort återvänder den 22-årige mittfältaren till hälsingefotbollen, då han kommer att stärka upp Delsbos trupp i division 4. Ett lag som tränas av den långtidsskadade HuFF-spelaren Jesper Karlsson.

– Jesper hörde av sig och undrade om jag ville spela. Så det blir spännande, ska bli kul att lira lite igen och skönt att komma igång, säger Lucas Dullaghan.

LÄS MER: Långtidsskadade HuFF-spelaren blir ny tränare i Delsbo

När Dullaghan senast spelade i hälsingefyran, bortsett från några framträdanden med HuFF:s samarbetsförening Forsa, så var han 16 år gammal och tillhörde Stugsund.

Han kommer att spela med Delsbo under sommarlovet från skolan. Den första matchen i fyran blir med stor sannolikhet hemmamatchen mot Vismarå i början på juni.

I Delsbo är man nöjd med det meriterade nyförvärvet.

– Det var länge sen vi fick in en sådan här spelare. Han spelade i division 2 i fjol, så det är en jätteförstärkning för oss, säger Robert Backman, aktiv inom klubbens fotbollssektion.