Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tidiga till vaccination efter tryckfel

Bollnäsbor som ville vaccinera sig mot influensa hade tagit sig till Bollnäs hälsocentral två timmar för tidigt, på grund av ett feltryck.
– Man blir ju besviken, säger Inger Edvinsson från Bollnäs.

Bollnäsparet Inger och Alrik Edvinsson var på Bollnäs hälsocentral när de trodde att vaccineringen mot årets influensa skulle starta, klockan ett på måndagseftermiddagen. Men tidpunkten hade blivit feltryckt i den hemskickade informationsbroschyren.

– Det fanns inga skyltar, ingenting, säger Inger Edvinsson.

Tio, femton personer till, de flesta äldre, var då i väntrummet i tron att vaccineringen skulle börja klockan ett. Inger Edvinsson berättar att det var först när någon frågade efter nummerlappar som de fick reda på att den istället skulle börja klockan tre.

Tryckfelet har uppmärksammats genom en annons i Ljusnan och på landstingets hemsida står de rätta tiderna. Dessutom sattes vaccineringen igång redan halv två, berättar hälsocentralens enhetschef Gunilla Rundberg.

– Vi har löst det för dem som det blev problem för, säger hon.