Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tidiga insatser = viktiga insatser?

Det var med viss förvåning som jag läste att flertalet poliser inte verkar vara intresserade av att jobba förebyggande riktat mot ungdomarna (13/10).

Va!? Nähä!? Det var min spontana reaktion. När tänker de då att polisen ska träda in? Är det kanske när det redan är försent och ungdomen hunnit bli vuxen och sitter där misstänkt för stöld, olovlig körning, grov misshandel? Det är väl ändå oftast i en persons tidigare år man kan se tendenser till att det är på väg åt fel håll, alternativt att det redan börjat gå åt fel håll, och då kan vara till hjälp mot ett annat och mer laglydigt liv. Visst kan vuxna ändra livsstil också, men från polisens sida borde det väl finnas ett visst intresse för att arbeta förebyggande så man i framtiden kanske slipper förhöra en person som man tidigare släppt, för något mycket värre än vad brottets bana inleddes med.

Kanske det är intressantare för polisen att utreda ett mord än att prata med ungdomar i dag så mordet kunnat förhindras – men vad är det vi egentligen vill?

Maria Sågå

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel