Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tidig tömning bra för miljön

Vi förändrar tömningstiderna för att säkerställa kvaliteten så att vi ska hinna sortera, transportera och sedan dela ut posten nästa dag.

Signaturen ”Jobbpost” anmärker i sin insändare på att Posten ändrar sina tömningstider. Vi förändrartömningstiderna för att säkerställa kvaliteten så att vi ska hinna sortera, transportera och sedan dela ut posten nästa dag.

Dagens ofta sena tömningar kräver att vi behöver använda flygtransporter. Sena och varierande tömningstider innebär också att vi kör väldigt många mil i onödan. Detta kostar stora pengar och påverkar miljön negativt. För att säkra samhällsuppdraget och minska miljöpåverkan kommer tömningen av de flesta brevlådorna ske tidigare än i dag. Genom att ha en tidigare tid för tömning kan vi också använda mer av tågtransporter och minska behovet av flygtransporter.

Vänliga hälsningar

Eva-Lena Bergqvist

utdelningschef Hudiksvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel