Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tidig morgontur på cykel

Varje morgon under sommarhalvåret samlas cykelgänget utanför den lilla butiken i Grängsjö. Medan de cyklar en mil hinner de få frisk luft, motion och prata av sig.

En efter en kommer de cyklandes till Innigårn i Grängsjö. Varje morgon från maj till oktober samlas ett gäng för en gemensam cykeltur. Oftast är de mellan sex och åtta stycken som ger sig i väg ut på cykelturen. Men under sommaren när alla som arbetar har semester och sommargästerna kommer kan de vara 15 stycken som cyklar längs med vägarna på morgonen.

– Man märker stor skillnad på konditionen i slutet av sommaren jämfört med i början, säger Ellen Sjödin.

Hon berättar att de organiserade cykelturerna började för tre somrar sedan. Efter en göknatta var det ett par stycken som tog en gemensam cykeltur och sedan dess har det fortsatt. I slutet av maj tar cykelgänget de första turerna och sedan fortsätter de under sommaren tills frosten kommer. Men vid älgjakten brukar de sluta med morgonturerna.

– Vi får kliva upp så väldigt tidigt på morgonen om vi ska hinna cykla innan älgjakten börjar, säger Ove Sjödin.

Cykelturen går mot Bymogarna och över skogarna i området. Och varje dag finns det en ny fråga uppsatt längs med vägen som de brukar få fundera lite på. Samma runda cyklas varje dag, och det är inte tiden som är det viktigaste.

– Det tar lite olika långa tid, det beror på hur mycket vi har att diskutera, säger Owe Walldin.

– Det är socialt att träffas så här. Man får frisk luft, motion och så får man prata lite skit också, säger Gunnel Östman.