Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Thoresen – låt din glädje smitta av sig

Det är väl bra att engagerade medborgare skriver insändare och ger perspektiv på den politiska processen. Det kan ju vara både berikande och positivt om det tas emot med tacksamhet och öppenhet för dialog.

Det är väl bra att engagerade medborgare skriver insändare och ger perspektiv på den politiska processen. Det kan ju vara både berikande och positivt om det tas emot med tacksamhet och öppenhet för dialog.

Sakliga insändare som belyser brister och kritiska punkter i kommunala projekt som om de går fel kan påverka kommunens ekonomi, anseende och framtid borde väl tas emot med tacksamhet.

I princip kommer Thoresen, i debatterna, inte med sakargument, snarare avfärdar han med att de pratar strunt och fullmäktige har beslutat etcetera… Det är inte att öppna dörrar för konstruktiv dialog – i en tid då dialog, samarbete, konsolidering, hållbarhet och god hushållning borde vara ledord.

Det anmärkningsvärda är att inga politiker, trots påtagliga sakliga och demokratiska brister, agerat genom att ifrågasätta eller väcka debatt. Hur är detta möjligt? Är att sopa under mattan och hålla god min i de politiska korridorerna ett förhållningssätt som skapar positivt och kreativt klimat i kommunen?

Knappast – enligt mitt förmenande – förr eller senare får vi betala för bristen på dialog och dåligt underbyggda beslut.

Sven-Åke Thoresen, om det nu är så att du är glad – vilket du påtalar i din insändare – visa då det i handling … öppna dörrar för dialog, bemöt, bjud in, visa tacksamhet och ödmjukhet för de kompetenta personer som aktivt engagerar sig och ger berikande perspektiv – det är gratis och alla blir vinnare i det.

Nog är det väl så att det stora flertalet önskar att Hudiksvall ska var den välkomnande och hållbara kommunen med blomstrande företagsamhet och berikande kulturliv och den stora demokratiska frågan är hur vi ska kunna fixa det – tillsammans – utifrån de behov och resurser som faktiskt finns.

Oscar Frieberg – FDD – För Demokratisk Dialog

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel