Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Thomas slutar som klinikchef

Efter närmare tre år som klinikchef vid folktandvården i Edsbyn slutar Thomas Alfredsson. Han tar istället över privatkliniken Tandvårdsteamet i Bollnäs, som har ägts av tandläkare Björn Svensson som går i pension. Övertagandet sker från och med den 1 augusti i år.

– Steget är ganska litet. Jag har ju varit klinikchef i några år. Jag tycker det känns spännande och inspirerande att nu få en egen klinik, säger Thomas Alfredsson som under övergångstiden får jobba i Delsbo och Söderhamn.

Han tänker inte göra några större förändringar. Det blir en del tekniska nyheter som digitaliserad kommunikation mellan klinik och försäkringskassan och en modernisering av journalsystemet.

Thomas Alfredsson är uppvuxen i Sörbo och Hällbo. Han studerade till tandläkare i Malmö 1996-2001. Han jobbade först vid folktandvården i Bollnäs.

Efter knappt två år flyttade han till England och började jobba vid en specialklinik för tandvårdsrädda. Egenskaper som tålamod, lugn, omtänksamhet och empati kom då väl till pass.

Efter de två åren i England hamnade han vid folktandvården i Gävle där han efter ett år blev klinikchef 2005. 2006 började han tjänsten som klinikchef i Edsbyn. Samma år övertog han morföräldrarnas hus i Alfta.