Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Thomas Petersson till Bollnäs

Thomas Petersson, komikern från Halmstad, har kallats för Sveriges roligaste man. På lördag, 29 mars, står han på stora scenen i Bollnäs kulturhus. I enmansshowen Skakad – inte störd behandlar han allehanda mer eller mindre livsviktiga frågor, både tidlöst allmängiltiga och rykande aktuella.

Skakad – inte störd hade premiär i Karlstad 6 februari. Nu kommer du till Bollnäs, nästan två månader senare. Är det en mer avslappnad Thomas Petersson nu än i början av turnén?

– Ja, man har nog fått igång maskineriet rejält när man kommer till Bollnäs. Grunden är en stand up med skämt som kan vara upp till tre år gamla, men under en sån här turné förändras föreställningen hela tiden, den följer nyhetsflödet, så det kommer även att tas upp grejer som hänt under mars månad.

Nyhetsflödet ja, det aldrig sinande mediebruset. Du gör upp med det i föreställningen – hur och varför?

– Showen kommer vara föränderlig. Showen handlar om mig och hur jag förhåller mig till omvärlden, där mycket stavas elände och kris. Hur ska man hålla sig lycklig och glad på vägen, det kan man fråga sig … Men jag är en glad kille och vill dela med mig lite av det, hur man trots allt kan hålla sig glad.

Är du en nyhetsjunkie?

– Ja, men jag kan säga att jag håller på att gå på avgiftning. Jag slutade snusa för två år sen och nu försöker jag göra mig av med ett beroende till, haha. Jag lyssnar på ekot en gång om dagen nu bara, och köper inga kvällstidningar längre. Men jag måste hålla mig uppdaterad, mycket av komikers skämt kommer ur nyhetsflödet.

Vilka sociala medier använder du?

– Jag har fortfarande aldrig twittrat, men kör fb och instagram. Det är kul att tala om för sin publik vad man håller på med. Jag använder det inte bara som pr, utan visar min verkliga sida. Jag gillar att kunna visa att man är mänsklig.

Som Halmstadsbo: Föredrar du Per Gessle eller Fredrik Ljungberg?

– Åh… kan inte välja bort den ene eller den andre, jag känner bägge två. Jag får helt enkelt inte lov att välja där…

Hur nära följer du Bollklubben?

– Jag är ambassadör för HBK, så 2013 var ett riktigt jobbigt år. In i det sista. Hoppas på mer stabilitet nu i år, att vi tar ett steg upp spelmässigt. Jag ställer upp för klubben gratis 3-4 gånger om året på olika evenemang. Och jag ser alla hemmamatcher.

Hört talas om bandy?

– Hehe... Ja men jag är inte det minsta bandyintresserad. Det är man inte om man kommer från Halmstad.