Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Therese höll hela vägen

Uppdraget: kör till ledningen och stanna där hela vägen in i mål.

Bollnäslärlingen Therese Hyllsjö gjorde inget misstag tillsammans med Lady Witch och nu spänns bågen rejält.

– Jag vill bli proffstränare, sa Hyllsjö efter gårdagens seger på hemmabanan.

Annons

Therese fick chansen bakom Bollnäsamatören Pernilla Skoghs Lady Witch i ett amatörlopp och körordern var given.

– Jag blev tillsagd att köra till ledningen för det är där hästen gör sina bästa lopp, sa Hyllsjö.

28-åringen prickade inte perfekt från sitt springspår, men det räckte för att ta sig till ledningen i ett tidigt skede av loppet.

Väl i spets fick Therese Hyllsjö bestämma precis som hon ville och första varvet travades på extremt långsamma 1.22,0.

På sista bortre långsidan bestämde sig Bollnäslärlingen för att höja tempot och även om Noble Quick närmade sig den sista biten var segern aldrig i fara.

– Det känns bra att vara tillbaka i vinnarcirkeln igen för det känns som att det var alldeles för länge sedan. Jag blev lite bortskämd i fjol då jag hade ett väldigt bra år, sa Hyllsjö.

Nu vill Therese lämna lärlingslivet bakom sig - en ansökan till tränarkursen på Wången är redan inlämnad.

- Nästa steg är att jag ska ner till Hästsportens hus i Stockholm för intervju och sedan får vi se om jag blir antagen. Jag är inte jätteung längre så jag tycker att det börjar bli dags att hitta på något. Mina föräldrar har gård och det finns alla förutsättningar att lyckas.

72-årige Tage Sahlins, Kilafors, Ganglis tog årets andra seger i femte starten. Från rygg på ledaren fick Benny Söderberg fritt i sista sväng och över upploppet spurtade hästen invändigt till seger.

– I dag hade vi bästa hästen, sa kusken Benny Söderberg.

Hemmaamatören Bengt Eriksson tog årets första kuskseger i 24:e starten tillsammans med Lin Björn. Från tredje invändigt letade sig Eriksson fram till slagläge och in på upploppet vred han ut sin häst för full attack och kort senare kopplades segergreppet på ledande Knalltöff.

Bergsåkerskusken Per Linderoth blev kvällens som körde tre lopp och vann samtliga! Tillsammans med Hans Erikssons Delamain vann han både försök och final vilket totalt inbringade 55 000 kronor i segercheckar. Linderoth visade också upp Nimble i bästa författning som från ledningen inte hade några problem att lägga beslag på 30 000 kronor i det femte försöket av Anders Kilströms minne.

Joline Jade som ägs av Mikaela Hansson, Regnsjö, gjorde i går sitt sista ponnylopp som 16-åring och tillsammans med Patricia Rosén slutade det på bästa sätt med seger.

Thomas Sandberg