Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"The Rock" som stenhård polis

/
  • Två av 2000-talets hetaste actionhjältar möts i

Han har oftast spelat skurk men i "Fast and furious 5" får Dwayne "The Rock" Johnson äntligen vara en av hjältarna.

- Det var kul att få vara en av the good guys. Och det var kul att få vara med om att skapa en karaktär från början, säger han.

Annons

Dwayne "The Rock" Johnson säger detta som en kommentar till att de flesta av de andra karaktärerna och skådespelarna i den femte "Fast and the Furious"-filmen är gamla bekanta. Vin Diesel, Paul Walker och Jordana Brewster är några av dem som återkommer.
Handlingen går ut på att de ska göra en kupp i Rio. Johnson spelar en stenhård polis som sänds från USA för att stoppa dem. Och självfallet finns det en slagsmålsscen där Diesel och The Rock gör sitt bästa för att slå ner varandra.
- När jag växte upp var Schwarzenegger och Stallone mina idoler, och det skulle ha varit coolt att få se dom slåss med varandra. Men det blev aldrig så. Därför kändes det lite historiskt att Vin och jag fick möjligheten att göra det, säger Dwayne Johnson.
Och vem skulle vinna om det var fight på riktigt?
- Det skulle bli jämnt, men jag tror nog att jag skulle kunna klämma fram en seger till sist, säger han med ett leende.
Dwayne Johnson gjorde sin första riktiga filmroll 2000, i "Mumien återkomsten". Sedan dess har det blivit mängder av roller i filmer och tv-serier och då och då en återgång till den värld av professionell wrestling som han kommer från.
- Jag älskar att filma, men man får en helt annan sorts omedelbar uppskattning i brottningsringen. Det står 70 000 personer och jublar och skriker, och även om dom skriker "you suck" så är det ändå en reaktion. Jag förstår varför många skådespelare älskar att stå på en scen.
- För två månader sedan var jag kommentator på "Wrestlemania" och nästa år ska jag ställa upp i en match som inte liknar någonting du sett tidigare, avslöjar han.
Action och komedier
När han började filma gjorde hans fysik att det alltid blev actionfilmer.
Men han ville pröva annat också och har varit framgångsrik även i komedier.
- Fast action är roligast. I love kicking ass.
Under det kommande året kan vi se "The Rock" i både familjefilmer och actionfilmer. Och eftersom "Fast and furious 5" redan blivit en biosuccé, säger regissören Justin Lin att det med största säkerhet kommer att bli en nummer sex. Dwayne "The Rock" Johnson som gillade att jobba med det här gänget lär nog även han återkomma inte minst om han kan få fortsätta att fightas med Vin Diesel.
- Att folk talar om honom och mig som om vi vore Arnold och Stallone - det är en ära att bli nämnd i samma andetag som dom.
Gunnar Rehlin/TT Spektra
noje@ttspektra.se

Mer läsning

Annons