Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Thailändskt i folkparken

På söndag blir det thailändskt i Ljusdals folkpark, en heldag med thailändsk dans, thaiboxning och thailändsk mat. För två år sedan hölls ett liknande arrangemang i parken.

Pen Wanzelius, som driver Pens matsalar i Ljusdal, håller denna gång i festligheterna. Nu blir det mera uppträdanden än förra gången, berättar hon. En grupp på 40 thailändska dansare, som kom till Borlänge förra veckan, ska uppträda och visa danser från olika delar av Thailand. De bär thailändska folkdräkter och berättar om dem, på engelska. Den thailändska gruppen ska också visa thaiboxning.

Det kommer att finnas mycket thailändsk mat att prova på. Pen Wanzelius lagar själv tolv olika rätter, för säkerhets skull även en lokal sådan, pärgröt.

Pengarna från arrangemanget ska gå till bygget av buddisttemplet i Borlänge. Tre munkar därifrån kommer att finnas på plats i folkparken.