Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TEXT+TV: Fem fyllda kundvagnar till flyktingar

Söderhamnarna öppnar plånboken för att hjälpa flyktingar som kommer hit. Varor för närmare 10 000 kronor har samlats ihop under ett par veckor.

Annons

Blöjor, chips, barnmat och spagetti. Listan kan göras lång. Söderhamnare har under ett par veckor fyllt fem kundvagnar med över 100 kilo varor till behövande flyktingar i stan.

Läs mer: Samlar in förnödenheter till nyanlända

Två bilar fyllda med kartonger lastas ur och bärs upp för trapporna till Centrum för alla av Anna Idell, Round Tablemedlemmar och frivilliga.

– Jag vet i vilka förväntningar jag hade. Men redan i dag kommer det kvinnor och barn hit som inte har någonting, det här betyder precis allt, säger Anna Idell på Centrum för alla.

Insamlingen har gjorts av Ica Alen och Round Table i Söderhamn och varorna lämnades över till Anna Idell under fredagen.

Läs också: matgäster på jubileumsfirande

– Det är fantastiskt. Det här gör skillnad och vi kommer att jobba än mer aktivt med välgörenhet, säger Niklas Jutterström, Round Table.

Under hösten kommer Round Table att jobba vidare med hjälp riktad mot behövande i Söderhamn. Nästa steg blir en satsning att aktivt jobba för att stötta unga i Söderhamn.

– Det gör nytta och det här känns bättre än att sätta in en hundring till hjälp på ett konto, säger Niklas Jutterström.

Läs också: Aldrig så pressat flyktingmottagande