Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Testkörde skoter inför tävling – höll på att drunkna

EM i watercross drog igång i lördags och det gäller att vara förberedd – men för en deltagare höll förberedelserna på att sluta riktigt illa.

I lördags drog EM-kvalet i Watercross igång ute vid Långnäs – en sport där man tar vintermaskiner ut på vattnet. Sporten handlar alltså om att köra snöskoter på vattnet längs en given bana – och det gäller att hålla fullt drag hela tiden då ekipaget annars går till botten.

Läs mer: Så var watercrosshelgen i Hassela: "Håller man sig flytande så är det jäkligt kul"

Under fredagskvällen testkörde en av deltagarna sin skoter på vattnet vid Långnäs när något gick fel.

– Han var ute och körde omkring på vattnet när skotern plötsligt lade av och tappar man fart så sjunker man, säger Ingemar Jonsson på räddningstjänsten.

Den tunga skotern gick mot botten och föraren började att försöka simma in mot land.

– Men hade ju tung utrustning på sig så det blev riktigt tufft för honom att ta sig in så han började att sjunka han också.

Andra personer som fanns på plats larmade ambulans och räddningstjänst samtidigt som de lyckades hjälpa skoterföraren till land.

– När vi kom dit var han ganska medtagen. Det är ju kallt i vattnet, berättar Ingmar Jonsson.

Se även: Så var Watercross-EM 2015

Skoterföraren fick följa med i ambulans för vidare kontroll på sjukhus.