Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Testar lite grejer mot Frösön"

Hudik/Björkberg har redan säkrat en kvalplats till allsvenskan. Då planerar tränarna Love Borg och Tomas Elving att testa lite nya grejer i söndagens serieavslutning hemma mot Frösön.

Hudik/Björkberg är klart för kval till allsvenskan. En stor del av framgången ligger i träningsupplägget. Tomas Elving har huvudansvaret under matcherna, men träningen sköter assisterande tränaren Love Borg.

– Stor skillnad mot tidigare är att vi lagt stort ansvar på spelarna, säger han.

Två raka segrar har Hudik/Björkberg inför den avslutande seriematchen mot Frösön på söndag. Tränaren Tomas Elving har varit mycket nöjd med att det som händer på träningarna överförs till matcherna.

Bakom de lyckade träningarna står assisterande tränaren Love Borg. Han gör sitt bästa för att träningarna ska göra så mycket nytta som möjligt.

– Jag går väl kanske min egen väg och gör inte som alla andra. Vi har tränat otroligt varierat i år och en stor skillnad är att spelarna har fått stort ansvar kring hur vi spela och andra saker, säger Love Borg.

Han vill inte höja sig själv till skyarna, men det finns saker han har ändrat sedan han tog över träningarna. Med mycket gott resultat.

– När jag blev tillfrågad var en av sakerna som intresserade mig om jag kunde ändra lite beteenden. H/B har varit lite känt för att vara lite tjuriga och gnällt på domare och så vidare. Vi har jobbat mycket med beteende mot varandra och mot domare, vilket truppen har köpt.

Träningen har bidragit till att H/B nu står i ett allsvenskt kval mot Wibax Piteå. Utifrån motståndet finns det extra saker att träna på.

– Vi har ju rykte om oss att bara kunna spela offensivt, vilket inte är hela sanningen även om det är kul att spela offensivt. Vi kan nog överraska med ett lite annorlunda spel, därmed inte sagt att vi ska vara defensiva.

Innan kvalet drar i gång 15 mars, är det dags att avsluta grundserien. På söndag spelar H/B hemma mot Frösön i den avslutande matchen. Truppen är välmående, även om det finns någon liten skavank på sina håll.

– Det är faktiskt bara Joseph Edman som har en ryggskada, osäker på om vi tänker låta honom spela. Emil Strandell har varit sjuk i veckan, men kommer nog spela.

När H/B mötte tabellåttan Frösön på bortaplan i november blev det en av säsongens märkligaste matcher. H/B låg under med 5–12 tre minuter in i sista perioden, men lyckades sedan vända till 12–12 och vinna i förlängningen.

– Det var en jättekonstigt match. Frösön har säkrat kontraktet men vill säkert göra bra i från sig mot oss. Vi kommer inte lägga oss platta, men vi kommer att testa lite nya grejer på söndag, säger Love Borg.