Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Terje beredd att axla större ansvar

Matcherna på försäsongen har inte gett några tydliga svar om var Söderhamns FF står.

Terje Weilj vet att det kommer bli en tuff kamp – och är beredd att ta ansvaret.

– Det är bara roligt och jag trivs med det, absolut, säger den 20-årige assisterande lagkaptenen.

Redan som 16-åring fick Terje Weilj känna på hetluften i division 3 med Söderhamns FF. Nu står han – liksom hela laget – inför nästa steg. På lördag är det dags för nykomlingen i division 2 att möta Piteå på bortaplan.

Känns det att premiären börjar närma sig?

– Det gör det verkligen. Både på träningarna och på stämningen i omklädningsrummet att någonting är på gång. Allting har trappats upp, så det ska bli roligt.

Om du blickar tillbaka på förra säsongen, vad tänker du då?

– Vi fick en del nya spelare då också, men vi fick i hop det jättebra även om det tog lite tid. Vi spelade bra till en början, men fick en stor dipp i mitten av serien för att sedan avsluta väldigt starkt. Det är slutet man vill ta med sig in i tvåan. Då spelade vi väldigt rakt, gjorde många mål och var effektiva.

Hur ska ni bli ännu bättre den här säsongen?

– Vi har fått in några nyförvärv som är jättebra fotbollsspelare och har en bättre bredd och spets. Sen har vi ett år till med Benny (Dahlin, tränare) och det tror jag också kommer att hjälpa till mycket. Alla vet hur vi ska tänka. Det kommer att ge större framgångar.

Hur har försäsongen varit?

– Den har varit lite knackig. Vi har inte fått i hop det som vi riktigt vill. Stundtals har det varit bra och stundtals ganska dåligt, både resultat- och spelmässigt. Men det har blivit bättre på slutet och det känns ändå ganska bra inför lördagens match.

Hur är din egen form?

– Det har också känts bättre på slutet och jag har kommit i gång framför allt fysiskt. Det känns bättre fotbollsmässigt när man lär känna de nya spelarna mer och mer och vet hur de tänker. Jag tror det handlar mycket om att spela i hop oss.

Du har ny assisterande kapten för året. Känner du ett större ansvar?

– Det är klyschigt att säga det, men alla ska bidra på planen. Det spelar ingen roll vem som är assisterande eller kapten. Men, ja lite mer ansvar har jag tagit. Det är bara roligt och jag trivs med det, absolut.

Du flyttade till Norrköping i höstas, men sedan vände du hem till Söderhamn ganska snabbt igen. Hur gick turerna?

– Tanken var att jag skulle flytta dit för att studera på universitetet. Men skolan var inte så som jag hade förväntat mig och inte staden heller. Då hoppade jag av på en gång för att ta omtag till hösten. Nu har jag sökt till Umeå.

Med tanke på det. Hur ser du på din framtid i SFF?

– Först får jag se om jag kommer in. Men det som är tacksamt är att det är många matcher norröver. Det går nog att lösa när skolan börjar. Tanken är att jag ska spela med Söderhamn hela säsongen om det inte kommer något annat.

Vad har du för personliga mål med din fotbollskarriär?

– Det är klart att jag har mina drömmar att komma på så hög nivå som man bara klarar av. Den tanken har kommit lite mer på sista tiden. Jag kände när jag tränade med Sylvia (Norrköping) att det inte är så långt i från ett topplag i division 1 i alla fall. Vi får se hur det går i tvåan i år och går det bra tycker jag ändå det kan vara värt att satsa. Det skulle vara jätteroligt om jag kunde klättra några divisioner till.

Hur långt kan ni räcka i division 2 i år?

– Det är jättesvårt att säga. Jag har dåligt koll på lagen i serien. Utifrån försäsongen är det också lite ovisst. Vi har blandat och gett himla mycket. Men målet är självklart att hålla sig kvar och klara ett nytt kontrakt.