Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tennisbana blir boulebanor i Arbrå

En av de två tennisbanorna på Arbrå tennisklubbs anläggning kommer att göras om till boulebanor. Förhoppningen är att de nya boulebanorna ska bli klara redan i sommar.

Arbrå tennisklubb har två grusbanor på sin anläggning på Talludden. Nu har klubben fått 13 000 kronor i bidrag från Bollnäs kommun för att bygga om den ena tennisbanan till åtta boulebanor.

– Tennisintresset har blivit mycket mindre, det är generellt över hela landet och hos oss är det mest spel på en av banorna i dag. Klubben består av frivilliga krafter och vi har svårt att hålla två banor i bästa skick. Därför kom idén upp om att göra boulebanor på den ena banan, säger Lena Hallstensson, kassör i tennisklubben.

Ombyggnaden beräknas kosta 23 000 kronor totalt.

– Vi har sökt bidrag från Arbrå donationsråd för resterande del av kostnaden, men fått avslag. Så nu måste vi gå vidare och försöka få en summa till för att kunna genomföra ombyggnaden. Vi hoppas att det ska kunna lösa sig så att det blir boulebanor redan i sommar, säger Lena Hallstensson.

Ombyggnaden görs på ett sådant sätt att det ska gå lätt att återställa tennisbanan om intresset för tennis skulle gå upp igen.

– Man lägger på en duk på tennisbanan och lägger underlaget för boulebanorna ovanpå. Så vi stänger inte ner för tennisen för all framtid, säger Lena Hallstensson.

Läs också: Boule fortsatt inne i Arbrå

Genom att vända sig till både tennisspelare och boulespelare så hoppas tennisklubben och Lena Hallstensson att anläggningen på Talludden ska få ett lyft.

– Det är ett sätt att få lite mer verksamhet till själva Talludden. Det är en så himla fin plats, där man har tillgång till duschar och där man kan fika. Vi vill försöka bevara stället, och i och med det här kan vi kanske få in fler människor i verksamheten totalt sett.