Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Telia monterar ned det tidigare generationer byggt upp

Telia planerar att stänga ner den fasta telefonin i ett stort antal byar på landsbygden i Bollnäs kommun, skriver Peter Nordebo (L) som oroas över nedmonteringen.

Annons

Enligt uppgifter i tidningen är det 20 byar som berörs när kopparnätet ska stängas ner i oktober i år.

Det är bedrövligt att Telia ensidigt beslutar att montera ner kommunikationerna för tusentals människor! Genom Bollnäs energi kämpar kommunen mot klockan för att bygga ut fiber till fler byar ute på landsbygden. Det minsta man kunde kräva av det delstatliga bolaget Telia är att förändringar görs i samverkan och i den takt det kommunala fibernätet kan ta över merparten av de hushåll som blir utan fast bredband om kopparnätet tas ner!

Under förra århundradet gjordes ett enormt arbete och jättelika investeringar i att ge alla hushåll i Sverige tillgång till elektricitet och telefoni. Tillgången till telefon har betytt enormt mycket för tryggheten ute på landsbygden, eftersom den gett möjlighet att larma vid behov av polis, ambulans eller räddningstjänst. När Telia nu tillåts montera ned det tidigare generationer byggt upp, finns inga garantier för att de som blir av med sin fasta telefon får möjlighet att upprätthålla den tryggheten.

I grunden är det politikerna på riksnivå som inte levt upp till det ansvar de har för att hela Sverige ska leva!

Peter Nordebo

Liberalerna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel