Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Telia backar efter kritik

Nu gör Telia en pudel och avbryter nedmonteringen av det fasta telenätet i glesbygden.

Axmar bruk står på tur att flyttas över till fast telefoni över mobilnätet. Nu kommer det dröja ännu lite längre innan samhället måste byta till den nya tekniken.

För trots kritiken och problem med dålig samtalskvalitet och svårighet att ens ringa i samband med övergången till mobil teknik kommer projektet att fortsätta.

– Vi tar bara en liten time out, säger Björn Berg, informationsansvarig på Telia.

Han bekräftar att en del har haft problem, men att dessa nu ska åtgärdas.

Företaget räknar med att ha hunnit åtgärda problemen och säkerställa att tekniken fungerar till i början av nästa år.

Telia ska även bli bättre på att informera om vad teknikskiftet innebär, för att undvika missförstånd.

– Många har blivit arga och upprörda över att vi monterar ned det fasta nätet i områden där de boende inte har någon täckning på mobiltelefonerna, säger Björn Berg.

Men han försäkrar att den nya tekniken är betydligt bättre än dagens mobiltelefoner och att boende i glesbygd inte behöver vara oroliga. Telia har redan gjort mätningar i Axmar bruk med gott resultat.

– Vi använder visserligen oss av det mobila nätet. Men den dosa som kunden får har mycket bättre mottagning än en vanlig mobil. Och i områden med låg signalstyrka monterar vi upp en extra antenn, säger han.