Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Teleperformance i Ljusdal varslar 132 anställda

Artikel 1 av 2
Teleperformance i Ljusdal
Visa alla artiklar

Telemarketing-företaget Teleperformance i Ljusdal meddelade under torsdagen att ett varsel som berör 132 medarbetare är lagt.

Orsaken är att en uppdragsgivare har sagt upp sitt avtal med Teleperformance. Uppdragsgivaren har beslutat att samla sin verksamhet utanför Sverige.

Läs även: Oppositionsrådet om Teleperformances varsel: "Jag lider med mina tidigare kollegor"

Teleperformance bedömer i nuläget att produktionen kommer att fortsätta i sin nuvarande omfattning till början av augusti 2016, därefter påbörjas en successiv avveckling som bedöms vara klar i mitten av november 2016.

– Det här beskedet känns oerhört tungt för oss att ge. Vi förstår att detta besked slår hårt både mot våra medarbetare och mot Ljusdal som kommun där vi har varit den största privata arbetsgivaren under många år. Vi kommer att göra vårt bästa för att hitta nya möjligheter inom Teleperformance för dem som varslas, både inom vår övriga nordiska verksamhet men också utanför Norden, säger Jonas Olsson, Chief Operating Officer i Norden i ett pressmeddelande.

Artikel från 2014: 13 anställda sägs upp från Teleperformance i Ljusdal

Under torsdagseftermiddagen satt ledande politiker i möte med representanter från företaget. En av dessa var kommunalrådet Lars Molin (M), men han ville direkt efter mötet inte uttala sig i frågan.

– Teleperformance ska ha en pressträff klockan nio. Den information som kommer då ska de ge. Efter presskonferensen kommer jag att finnas där och kunna ge kommentarer. Det är den kommentar jag har att ge nu.

Ledare: Chock för Ljusdal och slag mot Sveriges svagaste län

Omsorgsnämndens ordförande Yvonne Oscarsson (V) var inte med på mötet under eftermiddagen och vill inte säga så mycket innan hon har fått mer information.

– Jag har inte inte hört direkt från källan och vill inte uttala mig innan jag vet mer fakta. Jag kan bara säga att det känns oroväckande och att det är allvarligt om det skulle vara så att man stänger igen.

Vi har sökt ansvariga på Teleperfomance.

Under fredagen ska Teleperformance anordna en presskonferens om varslet i Ljusdal.

Varken fackliga representanter eller kommunalrådet Lasse Molin (M) vill uttala sig före fredagens presskonferens. Vi kommer sända live från fredagens presskonferens.

2014 varslades alla anställda vid Teleperformance i Söderhamn om uppsägning. Läs mer om det här.