Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Telefontrassel ska vara löst

I flera dagar har Telias kunder haft det besvärligt på grund av störningar.

Burkiga samtal och svårt med framkomligheten är två problem som Telias kunder stött på under veckan. En uppdatering av mjukvaran, ska ha varit orsaken till Telias stora störningsproblem.

– Det är inte särskilt vanligt med sådan här störningar, vi gör uppdateringar och liknande hela tiden, säger Karin Nordlund, informationsansvarig på Telia.

Det drabbade område var stort och sträckte sig från Gävle till Dalarna och uppåt norska gränsen. 3G-nätet var hårt drabbat, men GSM nätet fungerade bättre.

På grund av det stora området är det också omöjligt att säga hur många kunder som har varit drabbade.

– Det är jättesvårt att säga, eftersom det inte var ett stopp utan bara en störning. Vi vet inte hur många som rörde sig i områdena under de här dagarna, så det går inte att svara på, säger Karin Nordlund och menar att problemet sedan i går torsdag ska vara åtgärdat och att nätet nu fungerar som vanligt.

Den senaste veckan har Telia också haft problem med störningar i det fasta telefonnätet. Både Norrbo och Forsa har påverkats och total drabbades över 1000 abonnenter.