Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Telefoniproblem i Ovanåker åtgärdat – fiberkabel var avgrävd på två ställen

Telefonistrulet i Ovanåkers kommun ska vara löst och all trafik ska vara uppe igen. Problemet blev inte så långdraget som befarat.

Under onsdagsmorgonen ska den avgrävda fiberkabeln, som orsakade störningar i Telias telefoni- och datanät i Ovanåkers kommun, vara lagad.

Ola Rantatalo, kommunikationschef på Teliaägda Skanova som driver fiber och kopparnät, meddelar att all trafik ska vara uppe igen sedan runt klockan åtta på onsdagsmorgonen. Fördröjningarna av problemet berodde på att fiberkabeln blev avgrävd på två olika platser, varför vet man i nuläget inte.

Läs även: Fortsatta problem med telefonin i Ovanåker – ska åtgärdas under förmiddagen

Även verksamheten inom hälso- och sjukvården ska fungera. Region Gävleborg meddelar att telefoni och datakommunikationen för Edsbyns Hälsocentral varit igång sedan klockan 08.12 och att verksamheten kan bedrivas normalt på vårdcentralen med telefoni och data. 

Ovanåkers kommun skrev tidigare på sin Facebooksida att driftstörningarna i mobil- och datanätet kunde förekomma fram till söndag. Men Björn Arting, IT-chef Ovanåkers kommun, uppger att nätet ser ut att fungera till stor del och att problemet inte blev så långdraget som man befarat. Men eventuella störningar kan fortfarande förekomma utanför tätorterna.