Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Telefonen exploderade i ansiktet på Anna: "Jag vaknade i panik"

Anna Kadin fick ett skrämmande uppvaknande på fredagsmorgonen. Hennes mobiltelefon tog plötsligt eld med ett smattrande ljud och brände ett decimeterdjupt hål i madrassen. – Jag är fortfarande lite i chock.

Det var omkring halv sex på morgonen som Anna Kadin väcktes av ett konstigt ljud och något som flög i ansiktet på henne.

– Det smattrade jättehögt, som en smatterraket som sprätter, säger hon och ser fortfarande lite skärrad ut vid minnet av morgonens händelser.

Intill huvudkudden låg hennes Samsungtelefon på laddning. Det var den som lät och det kom rök från telefonen och sängkläderna.

Läs också: Inga misstankar om brott efter förrådsbrand

– Jag hade telefonen precis bredvid huvudet. Jag vaknade i panik och skrek åt min pojkvän att jag vet inte vad som händer men jag tror att det brinner.

Hennes pojkvän heter Anton Engberg. Han befann sig i andra rummet men kom inrusande, ryckte ur kabeln ur elkontakten och kastade ut den rykande madrassen och sängkläderna på uteplatsen.

Läs också: Nära ögat för brandman – höll på att rammas av bil

– Brandlarmet satte igång också, jag var helt chockad. Han sa åt mig att gå in i duschen och skölja av mig ifall jag hade batterisyra i ansiktet, säger Anna.

På bordet i vardagsrummet ligger nu telefonen i delar. Batteriet är helt utbränt och insidan är svart och sotig. Hettan har varit stark och elden har tagit sig fram till displayen, där en svart fläck syns. Även kabeln som satt på telefonen har brunnit.

På uteplatsen ligger madrassen. Ett decimeter djupt svartbränt hål visar var telefonen har smält ner i materialet.

Anna Kadin har haft telefonen i två-tre år och har märkt tidigare att den kan bli lite varm när den laddas.

– Men inte så här varm. Jag förstår inte att de inte varnar för sådant här när man köper en telefon. Jag satte den på laddning kring ett på natten, så fem och en halv timme hade den laddat. Det är ju inte så länge, tycker man.

Som tur är har hon inte fått några fysiska skador av händelsen. Det hon sörjer mest är allt som fanns lagrat på telefonen.

– Alla bilder från två-tre år tillbaka som jag inte har sparat på datorn eller framkallat. Det är inte ofta jag lägger ut bilder på Facebook utan knäpper mycket för att behålla själv.

Nu är de borta för alltid.

– Det känns skittråkigt.

Under dagen har hon tagit kontakt med Samsung, som vill att hon ska skicka in telefonen till dem för undersökning.

– De vill ta reda på vad det berodde på, om det var batteriet eller något annat. Så vi får väl se.

Men händelsen har inte avskräckt henne från Samsung som märke. Under dagen köpte hon en liknande telefon igen, fast av en nyare generation.

– Jag har alltid haft Samsung, så jag är lite Samsungnörd. Och jag har läst om Iphone att det kan hända samma sak. Så det spelar nog ingen roll vilken telefon man har.

En viktig läxa har hon lärt sig av den här historien.

– Att inte ladda på natten. Det ska jag aldrig göra igen.

Läs också: Sommarvikarier tappade 82-årig kvinna – fick benbrott