Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Teaterfestival i Svaben

Friteaterns konstnärlige ledare Mats Nolemo, med rötter i Hälsingland, vill skapa en teaterfestival i Svabensverk. Svaben är en perfekt plats för en återkommande teaterfestival, anser han.

– Det är spännande att få pröva tanken att göra en ny teaterfestival som bygger på turnerande teater. Den turnerande teater som Riksteatern en gång var och som vi Friteatern alltid har varit, säger Mats Nolemo.

Hans vision för den nya teaterfestivalen är att den sker i augusti med start nästa år. Till en början vill han pröva att bjuda på teater under två-tre dagar.

– Min vision är att teaterfestivalen om tio år är en spännande upplevelse för både publik och teatergrupper från hela landet. De står på kö för att få visa upp sig.

Han kan även tänka sig att teaterfestivalen växer ut till byar runtom Svabensverk, som Bingsjö och Skålsjön.

Friteatern kommer för övrigt till Svabensverk fredagen den 19 oktober. Föreställningen man då bjuder på i bygdegården heter Bortom allt förnuft. Den innehåller skrönor om människors möten och mycket musik. Den är rolig och gripande