Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Team Hudiks forward om skadehelvetet som aldrig ville ta slut: "Det kändes som att jag blev nedslagen"

Efter två korsbandsoperationer och tre år av rehab är Team Hudiks Helena Estebring äntligen redo för spel. Men vägen tillbaka har varit tuff.

Hur började skadehelvetet?

– 2013 drog jag av korsbandet i vänstra knät och även menisken blev skadad. Det var på en match när jag spelade i Ljusdals damlag. Då var jag borta i ganska precis ett år. När jag kom tillbaka hann jag spela tre matcher, sen drog jag av korsbandet i högra knät på en träning.

Vad tänkte du då?

– Jag var helt förstörd. Det kändes som att jag blev nedslagen när jag hade kämpat mig upp. Den rehabiliteringen tog lite längre tid än första knät. Jag hade inte riktigt motivationen för det.

Hur kunde du motivera dig överhuvudtaget?

– Genom kompisar och familj som stöttade. Jag har alltid haft fotboll som absolut största intresse, så att sluta spela har aldrig varit någon tanke. Jag har inget annat att göra på fritiden.

Vad har du gjort när du inte kunnat spela fotboll?

– Stått på sidan och gråtit, kollat på och rehabiliterat.

Tror du att det bara är ren otur att just du hade av båda korsbanden, eller finns det någon förklaring?

– Jag tror det kan gå i släkten. Båda mina föräldrar, min syster och min brorsa, hela släkten har dragit av korsbandet i något knä. När min syster drog av korsbandet, hon drog av det två gånger i samma knä, kändes det som en tidsfråga innan det skulle hända mig.

Du bytte klubb till Team Hudik från Ljusdal inför den här säsongen. Hur kommer det sig?

– Jag bor här eftersom jag pluggar på Bromangymnasiet, så det känns enklare att träna här än att pendla till Ljusdal. Sedan när jag varit borta så länge. Jag känne väl inte riktigt att jag håller för Ljusdals nivå. Jag behöver en säsong på planen, och känna att det är roligt. I Ljusdal hade det nog mest blivit bänk.

På lördag är det premiär mot NorrHam. Hur känns det att få spela tävlingsmatch igen?

–Jag kommer att vara jättenervös, men det känns roligt och skönt. Vi är taggade i laget och längtar. Den här matchen har vi chans att vinna, så det ska vi göra.

Är du rädd för att knät inte ska hålla?

– Ja, lite. Ena knät, det högra, är inte helt bra. Jag ska göra en titthålsoperation och se vad som är fel, men den kan jag göra senare. Jag vill inte göra någon operation och mer rehabilitering nu när jag är igång igen. Jag är färdig hos sjukgymnasten.

Fakta: Tränaren Fredrik Forslin om IF Team Hudik

Nyförvärv: Julia Andersson, tillbaka från skada, Sofie Wixner tillbaka från skada, Helena Estebring, Ljusdal, Greta Wickström, Arbrå, Emma Högström, Näsviken, Lina Johansson, Järvsö, Mi Skoglund, Järvsö, Caroline Wixner, Iggesund.

Förluster: Wilma Larsson, Ljusdal, Wilma Hellström, Iggsund.

Målsättning: "Det har vi inte pratat om än och besätmt. Vi vill vara bätte än i fjol, men det viktigaste är att vi fortsätter vår utbildning av laget."

Spelare att hålla koll på: "Tove Norin. Hon är en lovande målvakt och en viktig pjäs för oss."