Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Team Hudik vann JDM

Det krävdes förlängning innan Team Hudik kunde segerjubla i damernas JDM-fotboll.
Ljusdal svarade för en stark insats och pressade hemmalaget till extra tid, detta efter 1–1 vid full tid.
Men i förlängningen kunde Team Hudik avgöra med ett mål i vardera förlängningskvarten och efter 3–1 kunde lagkaptenen Madde Pettersson lyfta segerbucklan.

Annons

– Jag är full av beundran över Ljusdals insats. Samtidigt som många av våra spelare inte kom upp i normal standard så imponerade Ljusdals tjejer, sa Team Hudiks tränare Kåge Pettersson.

Ljusdal visade direkt att man ville vara med och kämpa om DM-guldet. Medan Team Hudik ofta slarvade i sitt passningsspel så gick Ljusdal direkt på mål när man fick chansen, och hemmaförsvaret hade stora problem med snabba Hanna Olsson i början.

Men det var ändå Team Hudik som tog ledningen då Karin Weinacht rundade Evelina Fredin Buske i Ljusdals mål och petade in bollen i den 41:a minuten.

Ett stillastående hemmaförsvar fick se Ljusdal Jennifer Fasth kvittera i början av andra halvlek, och sedan hade lagen chanser att avgöra men det hela gick till förlängning.

– Vi hade våra chanser och Team Hudik hade sina. Men jag är nöjd med allt om utom resultatet, sa Ljusdals tränare Pälle Olsson.

För till slut gick det ändå Team Hudiks väg. Karin Weinacht gjorde sitt andra mål för kvällen då hon tryckte in 2–1 och sedan kunde Fia Pickles definitivt sänka sina forna lagkamrater med att göra 3–1.