Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Team Hudik utslagna ur SM

Säsongen är över för Team Hudiks F 16-tjejer. Detta sedan man förlorat den avgörande gruppspelsmatchen i SM-slutspelet mot Frösö med 2-1 (0-0).
Ett resultat som innebär att det blir jämtlandslaget som går till kvartsfinal.

Frösö, Selånger och Team Hudik gjorde upp om en kvartsfinalplats på Lövsta IP under helgen och i fredags inledde Frösö med att besegra Selånger med 2-1.

På lördagen var det Team Hudiks tur att kliva in i handlingarna, och det gjorde man på bästa sätt då man vann över Selånger med 4-2 (2-1) efter två mål av Sanna Lööw Ohlson och ett vardera av Matilda Brink och Karin Weinacht.

Resultaten innebar att söndagens match mot Frösö blev helt avgörande, och för Team Hudiks del hade det räckt med oavgjort.

– Vi kom inte alls upp i samma standard som i lördagsmatchen, och vi var ordentligt tillbakatryckta i början, sa Christer.

– Men precis som i lördag kom vi i gång och vi var det lag som skapade de farligaste chanserna före paus.

Bland annat hade Team Hudik två bollar i ribbans underkant och ut, samt ett missat friläge.

Nollan spräcktes i andra halvleks 14:e minut då Frida Sjöberg sprang igenom på en kontring och gjorde 1-0 för Frösö. Samma Sjöberg gjorde 2–0. Team Hudik satsade allt, men närmare än till en reducering på straff av Malin Sjöberg tre minuter före full kom man inte.