Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Team Hudik illa ute

0–4 (0–2) mot Östersund – då klämtar ödets klocka högt och rejält för Team Hudik.
Nu måste laget ta poäng i den sista omgången för att vara säkra på division 2-spel även nästa säsong.

Serieledande Östersund har manglat allt motstånd i årets damtvåa och det var väl ingen som på allvar trodde att Team Hudik skulle orka stå i vägen för den 17:e raka segern.

Men Team Hudik inledde piggt och hade ett jätteläge att ta ledningen i den åttonde minuten då Sanna Lööw Ohlson kom igenom, men hennes skott gick rakt på målvakten.

I stället kunde Östersund ta ledningen i den 16:e minuten då Josefin Halvarsson i Team Hudiks missade en utrusning och Martina Sandström kunde enkelt rulla in 0–1.

Sex minuter senare tappade Team Hudik markeringen i straffområdet och Martina Sandström kunde nicka in 0–2.

– I paus pratade vi om att vi verkligen skulle gå ut och göra ett rejält försök att komma tillbaka i matchen och rent spelmässigt tycker jag vi höjde oss, sa Team Hudiks tränare Pälle Olsson.

Nu började Team Hudik trilla boll riktigt bra och i den 49:e minuten hade Evelina Hagström en jättechans att reducera men avslutet blev för tamt och målvakten kunde tämligen enkelt rädda.

Inför den sista omgången balanserar Team Hudik precis ovanför nedflyttningstrecket med 19 poäng. Under strecket finns Sund med 19 och Sätra med 18. De sistnämnda möter dunderjumbon Mohed medan Sund ställs mot Sundsvall. Team Hudik tar i den sisat omgången emot Selånger och en poäng räcker för att laget ska klara sig kvar.