Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Team Hudik gjorde processen kort

Toppen mötte botten och det var inte mycket att snacka om. Team Hudik gick på halvfart men kunde ändå vinna säkert med 5–0 (2–0).
– En dålig match men jag är nöjd att vi vinner, säger Team Hudiks tränare Kåge Pettersson.

Team Hudik åkte på första hemmaförlusten i förra omgången mot Mohed. Revanschen kom i lördagens match mot nästjumbon Matfors.

Från matchminut ett var det klasskillnad och när Malin Jonsson satte 1–0 efter 17 minuter var det en rättvis ledning. Karin Weinacht ökade på bara fem minuter senare och hemmalaget hade full kontroll.

Matfors enda avslut i första halvleken var ett långskott i den 41:a minuten.

– Det var långsamt, bekvämt och ofokuserat. Vi föll ner i någon form av bekvämlighet när vi tagit ledningen, säger Kåge Pettersson.

Bekväma eller inte, det var ändå Team Hudik som fortsatte anfalla i andra halvlek. Måltjuven Jenny Blomdahl hade lekstuga i straffområdet när hon tre gånger om stötte in finurliga inspel från sina lagkamrater. Segern skrevs till 5–0, men faktum är att hemmalaget hade bud på betydligt fler mål.

– Hade vi satt våra målchanser hade vi kunnat göra tvåsiffrigt, säger Kåge Pettersson som manade på sina spelare under hela matchen för att öka tempot.

– Det är svårt att driva upp ett tempo själv. Jämför man med senaste matchen mot Mohed till exempel så var det ett helt annat tempo. Tjejerna tyckte att det här blev en konstig match, men det var kul att se att vi spelade på det sätt vi tränat på.

I och med segern, och Hilles förlust borta mot Stensätra (0–3), så håller nu Team Hudik på förstaplatsen i serien.

Laget har samma poäng som Ljusdal men med bättre målskillnad.

– Det blir en väldigt intressant avslutning av serien. Det kan sluta med tre hälsingelag i topp och vi möter Ljusdal i sista omgången, säger Kåge Pettersson.