Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Team Hudik bjöd på målen

Team Hudik åkte på säsongens första förlust i damtvåan i lördagens toppmöte mot Hille.

Förlusten försökte Team Hudiks tränare Kåge Pettersson inte snacka bort. Däremot tyckte han 1–4 (0–1) var alldeles för stora siffror.

– Om Hille spelar som de gjorde under de första 20 minuterna mot oss är det inget ´lag i den här serien som kan stå emot dem, sa Kåge Pettersson.

Inledningen blev rejält svettig för Team Hudik.

– Hille tryckte tillbaka oss och spelade snabbt och med ett tillslag. Vi fick helt inrikta oss på att jaga och slå ifrån oss, sa Kåge Pettersson.

Hilles ledningsmål kom i den åttonde minuten

Efter ett inkast kom ett skott som målvakten släppte retur på och där fanns bara Hillespelare och det var öppet hus till 1-0.

– Men under den första halvlekens sista 20 minuter jobbade vi oss in i matchen. Strax innan paus var vi också nära att kvittera när Frida Hallberg träffade ribban.

Då ökade hoppet om poäng i Team Hudik men redan under inledningen av den andra halvleken kom 2–0.

– De får en hörna och i det läget agerar vi väldigt passivt. Spelarna stod helt enkelt och tittade på när dom gjorde 2–0, sa Kåge Pettersson.

Men Team Hudik gick ner på en trebackslinje och jagade vidare.

– Då skapar vi en hel del framåt. Men det ville sig inte riktigt. Malin Jonsson hade ett friläge som målvakten räddade och på den kontring som följdes gjorde Hille 3–0, sa Kåge Pettersson.

Hille var effektivt när chanserna dök upp och i den 78:e minuten kom också 4–0.

– Tyvärr bjöd vi på för mycket. Vid tre av deras fyra mål var det väl passivt, tyckte Kåge Pettersson.

Team Hudiks Stina Allgulander spikade sedan slutresultatet till 4–1 när hon nätade tre minuter före full tid.

– Sedan är vi ytterst nära att snygga till siffrorna ytterligare. I samma anfall träffade både Matilda Brink och Stina Allgulander varsin stolpe, sa Kåge Pettersson.

Trots förlusten var han riktigt nöjd med en hel del.

– Det är skönt att se att tjejerna aldrig ger upp och viker ner sig. Trots att vi hade en motig dag så slet alla och gjorde vad de kunde, sa Kåge Pettersson.