Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Team Hanna inledde firandet på Skansen

/

För några Bollnäsbor blev årets nationaldag extra minnesvärd.
Körmedlemmarna i Team Hanna inledde firandet på Skansen i Stockholm – i direktsänd tv och med kungafamiljen på första parkett.
– Det var festlig stämning och mycket folk. Jätteskojigt, säger Sven-D Ullmark i kören.

Annons

Under en timme på lördagskvällen sände TV4 från nationaldagsfirandet på Skansen. Hanna Hedlund och Bollnäskören – som bekant tog hem segern i Körslaget i vintras – fick äran att inleda firandet på Sollidens scen inför storpublik.

Programledarna Peter Jihde och Kristin Kaspersen berättade att cirka 600 000 svenskar är aktiva i körverksamhet och presenterade därefter "kören från Bollnäs i Hälsingland". Iklädd vitt (och lila förstås) framförde Hanna Hedlund och Bollnäskören Ted Gärdestads "Vilken härlig dag".

Efter utdelning av fanor och medalj stämde samtliga medverkande, inklusive medlemmarna i Team Hanna, in i nationalsången från scenen. Firandet avslutades med att kungen, drottningen, kronprinsessan Victoria, prins Carl Philip och prinsessan Madeleine personligen tackade alla artister för deras insatser.

– Det var en stor grej med kungligheterna som satt bara 15 meter ifrån oss och det var kul att de gick fram och tackade oss efteråt. Det lär man inte få uppleva igen.

Sven D Ullmark tror att kungafamiljen gillade Team Hannas uppträdande.

– De verkade uppskatta det hela, i alla fall om man tittade på deras minspel. Det enda negativa med dagen var det kalla vädret, men det kan man ju inte råda över, säger han.

Mer läsning

Annons