Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Team Gävleborg cyklade runt jorden

Sammanlagt blev det ett och ett halvt varv runt jorden för Team Gävleborg, som deltog i cykeltävlingen European cycling challenge.

Alla kommuner i länet ställde upp och Team Gävleborg kom till slut på en nionde plats bland de 32 lag som ställde upp.

Målet för Team Gävleborg var att vardagscykla längst av alla de deltagande städerna och regionerna i Europa.

– Förhoppningsvis har den här utmaningen skapat vanor, så att man fortsätter cykla. Ovanåkers kommun jobbar för en god folkhälsa och för en ökad användning av cykel i kommunen, säger kommunens trafikhandläggare Annika Ottenbäck.

I planeringen för detta år finns bland annat förbättringar i Alfta och Edsbyn och ett antal nya cykelställ vid skolor och anläggningar. Kommunen planerar även för ett förbättrat gång- och cykelstråk mellan Lillboskolan och Celsiusskolan i Edsbyn.

Förra året lades ny beläggning på fyra kilometer gång- och cykelstråk inom kommunen, ett gångfartsområde byggdes i Alfta från Knaggatorget upp mot Sunnangården samt cykelställ med tak gjordes i ordning vid Södra torget och Celsiusgatan i Edsbyn.

När det gäller European cycling challenge var 740 deltagare anmälda i länet, men bara 513 av dessa ställde upp och cyklade. De avverkade 5 880 mil.

Sammanlagt i hela tävlingen ställde 9 000 cyklister upp i olika länder. I Warszawa deltog 2 300 deltagare, som cyklade 29 500 mil. Därmed kom man på första plats totalt i cykeltävlingen. I Sverige var Umeå bäst med 1 145 deltagare och 7 600 mil.